Köpvillkor

Allmänt

Webbplatsen Ego Specto (Egospecto.se) drivs av Ego Specto, särskilt företagsnamn tillhörande Aarenstrups Elektrolindning AB. Följande Köpvillkor gäller när du beställer en vara från vår online shop. Ego Specto förbehåller sig rätten att när som helst ändra Köpvillkoren, utan att meddela dig i förväg. Den version av Köpvillkoren som du godkänner vid din beställning gäller för ditt köp.

Köp via Egospecto.se omfattas av konsumentköplagen (1990:932) samt lag (2005:59) om distansavtal och avtal utanför affärslokaler.

Att köpa en produkt i vår online shop

För att handla i Ego Specto måste du acceptera villkoren. När du accepterar villkoren binder du dig vid dem och intygar samtidigt att du har läst informationen i vår integritetspolicy om hur vi använder dina personuppgifter och hur vi hanterar kakor; se nedan.

Köpeavtalet ingås när Ego Specto bekräftar din beställning. Vi rekommenderar att du sparar denna bekräftelse ifall du skulle behöva kontakta Ego Specto. Du kan häva beställningen fram till dess att du får en orderbekräftelse. Om du häver en beställning, återbetalas den summa du har erlagt.

Kundupgifter

När du lägger en beställning blir du ombedd att lämna vissa uppgifter om dig själv. Du är ansvarig för att informationen du lämnar är korrekt och fullständig och du är ansvarig för eventuella skador eller förseningar som uppstår på grund av att du har lämnat felaktig information.

Vi behandlar de personuppgifter du lämnar till oss och/eller de uppgifter som vi samlat in på sidan genom cookies. Uppgifterna kan användas för identifikation, direktmarknadsföring, kundundersökningar, nyhetsbrev samt för statistikändamål. Du kan när som helst kontakta oss för att avbryta all marknadsföring mot dig som kund.

Du har rätt att få ut vilka personuppgifter som behandlas av dig. Ego Specto har rätt att i vissa fall ta en avgift för att lämna ut dessa. Du har även rätt att begära att informationen korrigeras eller raderas. Du har även rätt att när som helst återkalla tidigare givet samtycke till behandling av personuppgifter.

I Ego Spectos Integritetspolicy kan du läsa mer om hur vi behandlar dina personuppgifter samt hur du kontaktar oss etc. Du kan närsomhelst ändra dina uppgifter.

Immateriella rättigheter

Denna webbplats ägs av Ego Specto. Innehållet på online shopen ägs av Ego Specto eller dess partners. Innehållet skyddas av immaterialrätten och marknadsföringslagen. Detta innebär att varumärken, varunamn, produktnamn, bilder, grafik, design, layout och information om produkter, tjänster och annat innehåll inte får kopieras eller användas utan skriftligt tillstånd från Ego Specto.

Priser och avgifter

I priserna i online shopen ingår moms men inte avgifter för frakt och eventuella betalningskostnader. I kundvagnen kan du se totalpriset inklusive samtliga avgifter.

För att handla i online shopen måste du ha fyllt 18 år.

Ego Specto förbehåller sig rätten att justera inkorrekta priser (p.g.a. valutarörelser etc.), meddela att en vara är slutsåld samt justera felaktig information om lagertillgång i den utsträckning som är tillåten enligt gällande konsumentlagstiftning. Ego Specto förbehåller sig rätten att när som helst korrigera sådana felaktigheter och ändra eller uppdatera information.

Betalningsalternativ

Handlar du via vår online shop väljer du mellan direktbetalning genom din internetbank, kortbetalning med ett konto- eller kreditkort, Swish eller faktura via Klarna.

Samtliga betalningssätt är enkla och säkra alternativ.

I kassan visas information om vilka betalsätt som är tillgängliga för dig vid köptillfället. Genom att genomföra en beställning i webbshopen godkänner du att Ego Specto överlåter sin kundfordran till Klarna AB via betalningslösningen Klarna Checkout. För att Klarna ska kunna identifiera dig fyller du i bland annat e-postadress och postnummer. Ibland efterfrågas även personnummer och mobilnummer. Vilken information du behöver ange och vilka betalsätt som erbjuds kan variera från tid till annan. Klarna kan även ta en kreditupplysning på dig. Om Klarna väljer att ta en kreditupplysning på dig blir denna upplysning inte synlig för någon annan som begär en kreditupplysning om dig och din kreditvärdighet påverkas inte. Klarna skickar även en kopia på kreditupplysningen per post till dig.

Leverans

I dagsläget erbjuder Ego Specto leverans i Sverige. Vid leverans utanför Sverige, kontakta oss i förhand för att kontrollera om leverans utanför Sverige kan ordnas.

Leveranstiden varierar mellan de olika produkterna och anges på respektive produktsida.

När du lagt din beställning online dröjer det normalt 5-10 arbetsdagar (10-20 arbetsdagar för inramade konstverk) innan du blir aviserad att ditt paket finns hos ett postombud nära dig.

Det är viktigt att det är personen som är tänkt att hämta ut ordern är den som är registrerad på ordern, detta innebär att om du planerar på att lägga en order som en present eller liknande till någon annan än dig själv så bör du lägga ordern med deras detaljer, viktigast är då deras namn samt deras mobilnummer.

Fraktkostnad varierar per konstverk och storlek. I kundvagnen kan du se totalpriset inklusive samtliga avgifter. Köper du fotokonst från Limited Editions, erbjuder vi fraktkostnaden. Obs! Glöm inte att uppge korrekt mobilnummer.

Retur och reklamation

Din produkt ska motsvara den bild och storlek som presenteras i webbshopen. Ego Specto reserverar sig dock för eventuella nyansskillnader i produkten.

Vi undersöker alltid noggrant de produkter du har beställt innan vi packar och skickar dem till dig. Detta för att minimera risken att du får fabriksskadat gods. Trots detta kan det ibland uppstå transportskador under transporten. Skulle produkten vara trasig eller felaktig när den anländer har du rätt att reklamera produkten. Inspektera mottagen produkt noga vid mottagandet. För att reklamera behöver du ta bilder på den skadade eller defekta produkten. Vi behöver bilderna och ditt ordernummer för att kunna hjälpa dig att göra en reklamation.

Så här gör du en retur:

  • Kontakta oss på info@egospecto.se eller på telefon +46 70 7605647. Ange ordernummer från följesedeln som kom med ditt paket samt ange att du vill ha en retursedel skickad till dig.
  • Fyll i korrekt returorsak på returnotan som du får skickad till dig.
  • Använd det emballage som din beställning levererades i för att returnera din försändelse, lägg i returnota i ditt paket så vi har dina uppgifter och förslut sedan paketet.
  • Lämna in ditt paket till ditt postombud. Returkostnad om 199 kronor behöver betalas. Spara alltid ditt inlämningskvitto!
  • Klart!

Nu väntar vi på att din retur ska inkomma till vårt lager. Så fort vi mottagit och behandlat din retur så skickar vi dig en returbekräftelse via mail.

Så här gör du en reklamation:

  • Kontakta först oss skriftligen på info@egospecto.se och beskriv din reklamation
  • Packa ordern på samma sätt som den var packad vid leverans, och klistra på den medföljande returfraktsedeln på ditt paket.
  • Lämna in ditt paket till ditt postombud. (Spara alltid ditt inlämningskvitto)
  • Klart!

Nu väntar vi på att din retur ska inkomma till vårt lager så vi kan granska och godkänna din reklamation.

OBS! Kom ihåg att en reklamation kan ta lite längre tid att få svar på än en retur.

Har du inte kvar din returnota? Hör av dig till oss så hjälper vi dig!

Vi står självklart för returfrakten vid godkända reklamationer.

Limited Editions

Prints från “Limited Edition” och “Artist’s Proofs” levereras med ett äkthetsintyg (Certificate of Authenticity). Detta gäller “Limited Editions” och “Artist’s Proofs”. Vanliga, så kallade “Open Editions” levereras utan certifikat.

(OBS! Ångerrätt gällande Limited Editions nedan under ”Ångerrätt”)

Ångerrätt

Du har 14 dagars ångerrätt när du handlar via vår webbshop (OBS! Ångerrätt gällande Limited Editions längre ner). Ångerfristen börjar löpa dagen efter du har tagit emot varan. Du har rätt att återfå pengarna vid åberopande av ångerrätten inom 14 dagar från den dag du meddelar oss om att du ångrar köpet förutsatt att varan återkommit eller till dess att du uppvisat bevis på återsänd vara. Hela beloppet kommer då att återbetalas, inklusive frakt, skatt och avgifter – inga extra avgifter tillkommer för dig som konsument. Du ska efter skickat meddelande senast inom 14 dagar återsända varan/varorna (varorna behöver inte ha mottagits av oss inom fristen) på valfritt sätt och väl emballerade. Ego Specto förbehåller sig dock rätten att dröja med återbetalning om varan inte inkommit i retur och konsumenten inte kan bevisa att den har återsänts.

Retursedel med korrekt returadress finns alltid bifogad vid leveransen av varan men du kan även välja att använda dig av konsumentverkets ångerblankett. Se länk nedan:

Konsumentverkets ångerblankett

Vid använd eller skadad vara så kan Ego Specto göra värdeminskningsavdrag men anledningen till detta måste då specificeras.

Observera att ångerrätten inte gäller våra Limited Editions som är specialtillverkade konstverk enligt konsumentens önskemål.

Eventuell tvist ska lösas av antingen Allmänna reklamationsnämnden (ARN) i Sverige.

ARN | Allmänna Reklamationsnämnden | Hemsida

Box 174
101 23 Stockholm

Du kan även vända dig till tingsrätten för att lösa eventuell tvist.

Övrigt

Svensk lag tillämpas på köp från Ego Specto.

Dessa Köpvillkor utesluter eller begränsar inte vårt ansvar där det skulle vara olagligt att begränsa eller utesluta sådant ansvar. Ego Specto tillämpar gällande konsumentlagstiftning.

Vi reserverar oss för eventuella brister eller fel i information om produkter, nyansskillnader på grund av olika skärminställningar, bilder, priser, lagersaldon eller tekniska fel och vi förbehåller oss rätten att ändra eller korrigera när det kommer till vår kännedom.

Ego Specto ansvarar inte för att fullgöra leverans av mottagen beställning om och i den omfattning som förpliktelsen inte kan fullgöras på grund av omständighet som ej skäligen kunnat förutses, inkluderande bl.a. krig/krigsliknande händelse, naturkatastrof, brand, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighetsbeslut, uteblivna leveranser från underleverantörer, transportproblem, ändrad lagstiftning samt därmed jämförbara händelser. Förekomst av force majeure händelse innebär att Ego Specto befrias från sina förpliktelser att fullgöra ingångna avtal.

Ego Spectos ansvar är begränsat till direkta skador. Vår maximala ansvarsskyldighet gentemot dig för eventuella förluster eller skador som uppstår i samband med din beställning på Ego Spectos webbplats är begränsad till det totala beloppet för din beställning.

Kontaktuppgifter

Kontakta oss på info@egospecto.se

Ego Specto, särskilt företagsnamn till Aarenstrups Elektrolindning AB

Organisationsnr: 556648-9299
Svedbergavägen 67
254 76 Allerum
Skåne län